Banner “I love Belgium” – Nederlandse versie

—- Mille mercis à Ludo Van den Driesschen pour la traduction ——

Royaume de BelgiqueVandaag is het reeds de 112de dag dat ons land zonder regering is.
We hadden reeds een informateur, een formateur, een Koninklijk verkenner en, sinds gisteren, de terugkeer van de formateur, maar nog steeds geen regering.

Sommigen zien in dit politieke Dallas een duidelijk teken dat ons land zal verscheuren en beklagen zich over ons imago dat we op die manier uitdragen naar de rest van de wereld. Mensen toch! Hoe pessimistisch men kan zijn in dit kleine landje! Ikzelf vind dat deze 112 dagen vooral de gelegenheid gaven te tonen dat het patriottisme en het gevoel, tot een natie te behoren, meer dan ooit aanwezig is.

Het volstaat om te kijken naar het aantal “Pro Belgica” initiatieven die zich vermenigvuldigen sinds het ontstaan van deze “crisis” en dan nog te zwijgen van de vele Belgische vlaggen die her en der in het straatbeeld zichtbaar zijn. Het is alsof we plotseling ontwaken en tot onszelf zeggen : “Dedju! Het is hier nog zo slecht niet …” Terecht overigens. We zijn inderdaad nooit echt gekend geweest om ons overdreven chauvinisme maar als deze “crisis” ons ertoe brengt ons te realiseren dat we een pak redenen hebben om op ons België fier te zijn, dan mag deze voor mij nog een tijdje duren 😉

Geef toe, op vlak van Nationaal voetbal kan het een stuk beter maar we hebben ook Justine Henin, Kim Gevaert, Stefan Everts, Kristof
Vliegen, Kim Clijsters, Geluck, Cécile de France, Johnny Halliday (alhoewel ik van hem niet zo zeker ben…), Hergé, Sandra Kim, Magritte, Simenon, Axelle Red en vele anderen. Zie ook de commentaren hieronder en dan spreek ik nog niet over het economisch vlak, waarop tal van onze ondernemingen wereldleider zijn in hun sector.

Het enige probleem van deze “crisis” is dat de rest van de wereld het soms moeilijk kan begrijpen hoe complex de relaties in ons land tussen noord en zuid kunnen zijn. Deze situatie wordt nogal snel (te snel) ervaren als de aangekondigde dood van ons land.

Ook tijdens mijn gesprek met Vinch, …, zegt men dat men de Belgitude aan de rest van de wereld moet kenbaar maken, en daarvoor is het gebruik van het internet een perfect middel. Ondanks alles telt België een indrukwekkend aantal blogs, communautaire sites, webdesigners wiens werkgebied en reputatie de grenzen overschrijdt. Plotseling, kwamen we op het idee om een kleine banner te ontwerpen die afgebeeld kan worden op gelijk welke site. Dit om aan te tonen dat :

1. De site Belgisch is en we daar fier op zijn .

2. Dat België niet verdeeld is maar zich in volle discussie bevindt.

Het is eenvoudig om deze banner in te voegen. Het volstaat enkel onderstaande code te copiëren:

<div style="margin: 0pt; padding: 0pt; position: absolute; z-index: 9999; width: 101px; height: 101px; display: block; top: 0px; left: 0px"><a title="I love Belgium... and you?" href="http://www.pilok.com/blog/?p=106"><img width="101" height="101" border="0" alt="I Love Belgium... and you?" src="http://www.pilok.com/ilovebelgium_multi.gif" /></a></div>

U kan de afbeelding ook gewoon downloaden door met de rechter muisknop erop te klikken en “Opslaan als” te kiezen.
Dus, indien de gelegenheid zich voordoet, verspreid deze boodschap.
Tenandere, ons land is drietalig dus, deze tekst wordt binnenkort misschien ook nog vertaald in het Duits! 😉

Dus, zoals onze goede oude koning zei, “Dat is België! C’est du Belge!”